Lin – det miljøvennlige valg

Linduk – det miljøvennlige valget

Fremstilling av lin er svært miljøvennlig og her skal vi sammenligne noen linfakta med et annet naturmateriale, nemlig bomull:

Lin lages av planten LIN (flax på engelsk) som dyrkes over hele verden - og dermed "lokalt". Lin har vært dyrket i tusenvis av år.

Bærekraftig dyrking

Hele planten kan brukes og produksjonen etterlater derfor svært lite avfall. Å spinne og veve lin har dessuten svært liten påvirkning på det ytre miljø.
Linplanten er så harfør at den kan vokse selv i dårlig jord og bruker langt mindre vann enn eksempelvis bomull. I motsetning kan vi fortelle at produksjon av 1 kg bomull krever hele 20.000 liter vann.

Lin kan også dyrkes økologisk, uten bruk av skadelige plantevernmidler eller kunstgjødsel. Hvis vi igjen skal sammenligne med bomull så sies det at til tross for at bomull dyrkes på under 3% av verdens dyrkbare mark, står bomullsproduksjon for hele 15-20% av kjemiske sprøytemidler.

Lin har miljøvennlige egenskaper

Lin er antibakterielt fra naturens side og derfor svært allergivennlig. Klær laget av lin er motstandsdyktig mot UV stråler fra solen og skaper et mikroklima for kroppen som bidrar til en behagelig temperatur – uansett vær.

Lin er så slitesterkt at det går i arv

Visste du at lin er 2 til 3 ganger så slitesterkt som bomull? Det er derfor vakre linduker og linhåndklær går arv i generasjoner og bare blir vakrere og vakrere for hver år. Vel og merke hvis lintekstilene får riktig stell: Les mer om vask og stell av lin her!

Her kan du lese mer om de fantastiske egenskapene til lintekstiler.

Tilbake til Linspire webbutikk

Lintekstiler som linduk og linhåndkle laget av hardføre linplanter -miljøvennlig å dyrke og foredle
lagt til handlevogn